Evde Baklava
Evde Baklava yapmak artık çok daha kolay ve lezzetli
EVDE BAKLAVA TARİFİ
- Sofralarımızın en vazgeçilmez tatlılarından olan ve lezzeti ile baş köşede ki yerini uzun yıllardır koruyan baklavayı evde yapmak Azim Un ile daha kolay.
- Baklava bayramların ve düğünlerin tatlısı olma özelliği ile bu coğrafyada ki varlığını samimiyet ve neşe üzerine kurmuş ve bu sayede her zaman en tercih edilen lezzetlerin başında gelmiştir.
- Bizde sizler için evlerinizde kolayca hazırlayıp afiyetle yiyebilmeniz adına benzersiz bir baklava tarifi sunmak istedik.
EVDE BAKLAVA HAZIRLANIŞI
- Kolay ev baklavası hazırlamak için öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.
- Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
- Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10’ar 10’ar üst üste koyun.
- 10’arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.
- Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fıstık serperek üst üste yerleştirin.
- Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin…
Ev Baklavası Şerbetinin Yapılışı;
- 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.
- Bu tarifte kullanılan tepsi 42 cm çapındadır. Bu ölçüye yakın bir tepsi tercih edebilirsiniz.
- Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı AZİM un (klasik su bardakları ile tam 6 bardak aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)
İçi için; Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için; Nişastası
Şerbeti için; 4 bardak şeker-5 bardak su-birkaç damla limon suyu
Üzeri için; 300 g tereyağı
BİZE ULAŞIN
Fikirleriniz bizler için çok değerli.