Evde Baklava

Evde Baklava yapmak artık çok daha kolay ve lezzetli

EVDE BAKLAVA TARİFİ

  • Sofralarımızın en vazgeçilmez tatlılarından olan ve lezzeti ile baş köşede ki yerini uzun yıllardır koruyan baklavayı evde yapmak Azim Un ile daha kolay.
  • Baklava bayramların ve düğünlerin tatlısı olma özelliği ile bu coğrafyada ki varlığını samimiyet ve neşe üzerine kurmuş ve bu sayede her zaman en tercih edilen lezzetlerin başında gelmiştir.
  • Bizde sizler için evlerinizde kolayca hazırlayıp afiyetle yiyebilmeniz adına benzersiz bir baklava tarifi sunmak istedik.
image00001-4.png

EVDE BAKLAVA HAZIRLANIŞI

  1. Kolay ev baklavası hazırlamak için öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.
  2. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
  3. Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10’ar 10’ar üst üste koyun.
  4. 10’arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.
  5. Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fıstık serperek üst üste yerleştirin.
  6. Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180°C fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin…

Ev Baklavası Şerbetinin Yapılışı; 

  1. 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.
  2. Bu tarifte kullanılan tepsi 42 cm çapındadır. Bu ölçüye yakın bir tepsi tercih edebilirsiniz.
  3. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.
image00001-5.png

MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı AZİM un (klasik su bardakları ile tam 6 bardak aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)

İçi için; Kırılmış ceviz ya da fındık

Açmak için; Nişastası

Şerbeti için; 4 bardak şeker-5 bardak su-birkaç damla limon suyu

Üzeri için; 300 g tereyağı

close-up-view-traditional-turkish-baklava-with-pistachio-black-board-min-1.webp

BİZE ULAŞIN

Fikirleriniz bizler için çok değerli.