Anne Keki
EVDE ANNE KEKİ TARİFİ
Annelerimizin benzersiz tarif ve lezzetle yaptığı anne keki Azim Anne Keki unumuz ile yapıldığı zaman benzersiz bir deneyim sunuyor. Çocukluğumuzun ve her yaşın vazgeçilmez lezzetlerinden olan Anne Keki’ni bir de Azim Anne Keki ile denemeyi unutmayın.
ANNE KEKİ HAZIRLANIŞI
- Uygun bir karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri alarak yumurta beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser yardımı ile çırpalım.
- Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı da ilave ederek tekrardan çırpalım. Dilerseniz kekinize hoş bir koku ve tat vermesi için içerisine limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
- Tepsimizi yağlayalım ve kek harcımızı içerine boşaltarak spatula ya da tahta kaşık yardımı ile üzerini düzeltelim.
- Tepsimizi bir kaç kez tezgaha vuralım ve hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
- Son olarak kekimizin üzerine bolca susam serpelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
- Pişen Anne Kekimiz hazır! İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için;
- Susam
BİZE ULAŞIN
Fikirleriniz bizler için çok değerli.