Antep Fıstıklı Baklava

Kaç Kişilik

4

Hazırlanma Süresi

60 dk

Pişirme Süresi

45 dk

Malzemeler

Şerbeti İçin

Şerbeti İçin

İçi İçin

Üzeri ve Katları İçin

Hazırlanışı

Hamuru hazırlamak için

 

Derin bir kabın içerisinde tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, sirke, tuz, yoğurt ve suyu birleştirin, güzelce karıştırın.

Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın, toparlandıktan sonra tezgaha alın ve un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamuru 24 eşit parçaya bölüp beze haline getirin.

Tezgaha bol nişasta serpin ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

Açtığınız bezelerin üzerini temiz bir bez ile örterek 40 dakika dinlendirin.

Hamuru açma ve birleştirme aşaması

 

Tezgahı hafifçe nişastalayın. Ardından bezelerin üzerine nişasta serperek birkaç tanesini üst üste koyup tepsinizin genişliğinde açmaya başlayın.

Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yufkaları birbirinden ayırın ve bir tanesini tereyağı ile yağlanmış tepsiye serin.

Açtığınız yufkaları alt katman ve üstl katman olmak üzere ikiye bölün. İlk katları sermeye başlayın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürün.

Ortasına fıstığı serin.

Diğer katları da çıktıktan ve aralarına eritilmiş tereyağı sürdükten sonra bir bıçak yardımıyla hafifçe karelere bölün.

Üzerine de kalan tereyağını ekledikten sonra 195 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ardından fırını 180 dereceye indirip 35 dakika daha kontrollü olarak pişirin.

Çıkarıp sıcak baklavaya sıcak şerbetini verin. Çektikten sonra üzerine fıstık serpiştirip servis edin.